Kleur aan het leven

Admin/ september 13, 2011/ Nieuws

Op verzoek van de Stichting H.E.L.P. Malawi Children zijn in juli 2009 zes mensen – Maurizio, Anna-Maria, Maaike, Brechje, Roelof en Louise  – naar Malawi gegaan om daar de kinderen en leraren van de Nanthombaschool teken- en schilderlessen te geven, onder de naam ‘Kleur aan het leven’.

De Nanthombaschool had toen ongeveer 750 leerlingen, waarvan een deel weeskinderen. Er waren zes leerkrachten die door de overheid worden betaald en tien ‘onderwijsassistenten’, die werden betaald door H.E.L.P. Malawi.


Stichting H.E.L.P. Malawi Children probeert de school en de hele gemeenschap op verschillende gebieden te helpen (zie www.helpchildren.org ).

Zowel de kinderen als hun leraren hebben gedurende twee weken kennis gemaakt met, voor hen meestal nieuwe materialen en hoe ze hiermee op verschillende manieren kunnen werken. Het project was een groot succes.


Deze twee weken waren voor ons allemaal heel bijzonder. De kinderen hebben genoten van elke minuut teken- en schilderles. Zij werkten hard en konden geen genoeg krijgen van de wasco, verf en kleurpotloden. We hebben ons verbaasd over de leergierigheid, het doorzettingsvermogen, het zichtbare plezier en de enorme inzet van de kinderen.


De leerkrachten deden aan alle lessen enthousiast mee en kregen apart instructie over hoe zijzelf met deze materialen les kunnen geven.

Doneren?

Share this Post