Lemani, onze coördinator in Malawi, is een hardwerkende jongeman. Hij heeft grote ambities om in zijn land de armoede te bestrijden. Onze stichting ondersteunt hem daarin waar mogelijk. Wat heel bijzonder is, is dat hij kortgeleden een stichting heeft opgezet. Voorheen werkten we samen met de goede doelen commissie in Dzoole. Tegenwoordig werken we samen met Lemani zijn stichting Future4all. Future4all is een organisatie van enthousiaste vrijwilligers waarmee Help Malawi Nederland in Dzoole-village samenwerkt. Futere4all heeft steun gekregen van het district Ntcheu in de vorm van gratis kantoorruimte in de stad Ntcheu.

De board van Future4all bestaat uit vijf mensen:
Koaster Thombozi, secretary (beroep “marketeer”)
Lemani Ngaiyaye, director (beroep “program director”)
Lilian Chinkonde, vice chairman (beroep “teacher secondary school”)
Crispin Mphando, chairman (beroep “accountant”)
Richwell Tambuli, treasurer  ( beroep “HIV/Aids program officer” – PCI ) Hij staat niet op de foto In het midden Louise Swart van HELP Malawi Nederland.

Voor de stichting heeft Lemani een ambitieus plan geschreven. Dit plan heeft het bestuur samen met, Louise Swart besproken. Het plan omvat grootse ideeën, maar ja, hoe moeten die worden uitgevoerd met maar één sponsor; Help Malawi Nederland.. Tijdens de bijeenkomst is over hoe sponsoren te vinden in Malawi gesproken en de mogelijkheden om grote bedrijven in Nederland te interesseren om projecten die Future4all wil opzetten te ondersteunen

Ambities voor het opzetten van een skillschool ( beroepsopleiding) kwamen ook weer ter sprake. Louise en Lemani bedachten in 2012 al dat het leren van skills belangrijk is.

Jongeren moeten de mogelijkheid hebben om verder te leren voor een beroep dat bij hen past. Daarom moet er meer diversiteit in soorten opleidingen en scholingen komen in Malawi. Alle kinderen moeten de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen en hun talenten te gebruiken.

Tot wat voor moois zal dit leiden?

Voor de resultaten tot nu (september 2021) klik hier