Update 2: Zonnepanelen onderwijzershuizen voltooid

Bestuur/ mei 21, 2021/ Zonnepanelen

De installatie van de zonnepanelen op de 5 lerarenwoningen bij de basisschool van Dzoole-village is voltooid. De leraren zijn er erg blij mee. Ze hebben nu, net als hun collega’s  in de nabijgelegen stad, elektriciteit. Ze kunnen nu ’s avonds lezen, werk afmaken voor school en gewoon thuis hun mobiele telefoon opladen.

De installatie van deze zonne-energie werkt als een stimulans voor leraren omdat ze nu meer bereid en gemotiveerd zullen zijn om op zo’n afgelegen school te (blijven) werken. Ook de leerlingen hebben er baat bij. Zij kunnen nu na de lessen, als het om 5 uur donker wordt, extra onderwijsondersteuning krijgen.

De onderwijzers en leerlingen bedanken de Soroptimist club ‘De Eemsmond’ via Help Malawi-Nederland voor de steun van € 2123. Deze steun heeft het mogelijk gemaakt zonne-collectoren te installeren en alle 5 lerarenwoningen van stroom te voorzien.                                                                                                                                        

Share this Post