Update: Mosquitonet project maart 2012

Admin/ maart 21, 2012/ Mosquitonet project / 0 comments

Door de kinderen van de Mgr. Scholtens school en door een paar individuele sponsoren hebben we 250 malarianetten kunnen kopen.

In de week van 9 april 2012 hebben we samen met HCC (health center committee) besloten om de netten te verstrekken aan 14 dorpen van de 28 dorpen die op de health center zijn aangewezen. Daarnaast hebben we ze ook verstrekt aan de medewerkers van de health center.

Samen met mr. Juma (HCC) hebben we 14 brieven geschreven voor de Chiefs en deze rond gebracht.

Maandag 16 april was het dan zover. 250 netten binnen 3 uurtjes de toonbank over. Het verliep zoals we graag wilden. Per dorp kwamen er 15 personen met een brief (en zelfs met een stempel van de Chief). In het gezondheidsboekje werd opgeschreven dat ze een net hadden gekregen. Ieder persoon kreeg een net mee waar we een nummer (1-250) op hebben gezet. Ook werd de naam, de plaats waar ze woonden en het nummer van het net opgeschreven op ons registratieformulier.

Verschillende veldmedewerkers van de kliniek hebben selectief gecheckt bij de mensen thuis of ze het net op de juiste wijze gebruiken. In 100% van de gevallen was dit het geval.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*