Update: Scholarships/ studiebeurzen 2013

Admin/ augustus 21, 2013/ Scholarships/ 0 comments

Update 2013:

De groep van 21 studenten die we in 2009 zijn gaan ondersteunen heeft eindexamen gedaan in juni 2013:

De overgebleven 17 studenten hebben in juni eindexamen gedaan en er zijn 7 geslaagd. Dit is ongeveer het gemiddelde van alle studenten die slagen voor hun eindexamen in Malawi. Deze 7 studenten moeten nu toelatingsexamen doen voor de universiteit of ander vervolg onderwijs. De examens zijn de komende maanden. Van de 10 andere studenten wordt bekeken wie nog ondersteuning krijgt om het examen over te kunnen doen.

Voor de 10 studenten die niet geslaagd zijn geldt sowieso, dat zij wel een kans hebben om een baan te vinden omdat zij kunnen aantonen dat zij 4 jaar voortgezet onderwijs hebben gevolgd. Het hebben van een baan is voor hen heel belangrijk, omdat ze daarmee zichzelf en een deel van hun familie kunnen onderhouden. 5 Studenten hebben aangegeven heel graag een nieuwe kans te krijgen. Na overleg met HELP Malawi Children hebben we besloten ze deze kans te geven. Dit is ook mede bepaald doordat we deze 5 studenten persoonlijk kennen.

In Malawi houdt zo’n herkansing in dat de studenten in het volgende schooljaar in het derde jaar instromen. Als stichting hebben we dus 5  ‘repeaters’  in het schooljaar 2014/2015 en 2015/2016.

Nieuwe studiebeurzen:

Dankzij sponsoren is het ons gelukt voor de komende 4 jaar (2013-2017), 10 studenten een studiebeurs te geven. Het is nu ook mogelijk voor sponsor en student te chatten via de website van Help Malawi Children. (www.helpchildren.org) Voor 2014-2018 zijn dit 3 studenten.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*