En dat wordt gevierd

Admin/ april 13, 2015/ Nieuws

In onze vorige stukjes schreven we dat door de hevige regens en storm van afgelopen januari veel huizen in Dzoole-village zijn vernield en er veel daken van huizen en gebouwen zijn gewaaid. Ook het kinderdagverblijf, dat we samen met de actieve gemeenschap van Dzoole-village zouden gaan opknappen, verkeerde in zeer slechte staat en het dak was er helemaal af gewaaid.

Zonder dak ook geen kinderdagverblijf en dus besloten we geld naar Malawi te sturen voor de reparatie van het gebouw. Het bedrag van 3152 euro dat door de Katholieke Jenaplanschool Mgr Scholtensschool (in Wolvega) bijeen is gebracht is naar Malawi gestuurd en daarna is men in Dzoole-village onmiddellijk met de herstelwerkzaamheden begonnen.

Inmiddels is het kinderdagverblijf helemaal opgeknapt. Dit is geheel vrijwillig door de gemeenschap gebeurd. De mannen hebben zich met het bouwen, herstellen en verven bezig gehouden en de vrouwen hebben gezorgd voor eten en drinken en hielpen bij het sjouwen van zand, stenen enz.Omdat de kinderen weer kunnen worden opgevangen, kunnen de moeders weer werken. Overigens vangen de moeders de kinderen bij toerbeurt en op vrijwillige basis op in het kinderdagverblijf. De inwoners zijn ontzettend blij met de opknapbeurt en de heropening is daarom uitbundig gevierd. 

Share this Post