Na Regen komt zonneschijn

Admin/ maart 13, 2015/ Nieuws

In ons vorige stukje schreven we dat door de hevige regens en storm van afgelopen januari veel huizen in Dzoole-village zijn vernield en er veel daken van huizen en gebouwen zijn gewaaid. Ook het kinderdagverblijf, dat we samen met de actieve gemeenschap van Dzoole-village zouden gaan opknappen, verkeerde in zeer slechte staat en het dak was er helemaal af gewaaid.  Zonder dak ook geen kinderdagverblijf en dus besloten we geld naar Malawi te sturen voor de reparatie van het gebouw. 

De Katholieke Jenaplanschool Mgr Scholtensschool (in Wolvega) hebben we toen bereid gevonden de reparaties te financieren en de kinderen van die school hebben, na een project van 14 dagen waarin verschillende activiteiten plaatsvonden, uiteindelijk 3152 euro ingezameld, fantastisch!  Dat bedrag is gestuurd naar Chikondi, onze coördinator in Malawi. 

Inmiddels is de zon weer teruggekeerd in Dzoole-village.  Chikondi is direct in overleg met de gemeenschap gegaan om samen te bespreken hoe alles aan te pakken en onmiddellijk daarna is men gestart met de reparatie. 

We hopen jullie de volgende keer een kinderdagopvang te laten zien dat weer helemaal is opgeknapt.

Met groeten,

Anna-Maria Murtas, bestuurslid Help Malawi Nederland

Share this Post