De regen slaat geen dorpje over

Admin/ januari 13, 2015/ Nieuws

De regentijd in Malawi is dit jaar heel laat gekomen, maar kwam des te krachtiger. Op 10 januari j.l. kregen wij als Stichting Help Malawi Nederland een e-mail van Chikondi (onze coördinator ter plaatse) dat er iets ergs was gebeurd in Dzoole-village.

Door de hevige regens en storm zijn veel huizen vernield en zijn er veel daken van huizen en gebouwen gewaaid. Ook van het kinderdagverblijf dat we samen met de actieve gemeenschap van Dzoole-village zouden gaan opknappen verkeert in zeer slechte staat. 

Als snel hebben we als stichting contact met elkaar. Wat moeten we doen met de vraag of wij Dzoole-village financieel willen ondersteunen om het dagverblijf weer te herstellen? We zouden inderdaad gaan sparen voor het opknappen van het dagverblijf, maar deze grote onkostenpost is niet voorzien.  Als we nu geld sturen voor het dak, blijft er dan voldoende over voor de dure malarianetten en de bibliotheek die we zouden gaan opknappen en vullen?  De keus is snel gemaakt: zonder dak is er helemaal geen kinderdagverblijf en kunnen de moeders niet werken, dus besluiten we dat we geld naar Malawi gaan sturen zodat het gebouw gerepareerd kan worden. We hebben De Katholieke Jenaplanschool Mgr Scholtenschool (in Wolvega) bereid gevonden de reparatie te financieren. De school houdt momenteel een actie en de kinderen doen allerlei activiteiten om geld voor het goede doel in te zamelen.

Wij zullen het geld zo snel mogelijk naar Malawi sturen, zodat de gemeenschap kan beginnen met de bouw van het dak.

Met groeten,

Anna-Maria Murtas, bestuurslid Help Malawi Nederland

Share this Post