Help ons Dzoole-village helpen!

Admin/ augustus 21, 2014/ Dzoole-village/ 0 comments

Sinds 2014 zijn we als stichting bezig met de voorbereidingen voor het uitvoeren van nieuwe projecten. Het betreft een samenwerking met een heel actief dorp genaamd Dzoole-village. Het spreekt ons erg aan dat de dorpelingen veel ideeën voor ontwikkeling hebben en ook zelf uitvoeren. Deze mensen weten wat ze willen voor de gemeenschap en voor de kinderen van het dorp.  Wij willen hen een helpende hand bieden bij 3 projecten die ze graag willen realiseren rondom de dorpsschool. Een deel van de projecten is inmiddels uitgevoerd. Begin 2016 gaan we als bestuur naar Dzoole-village om met de inwoners de rest van de projecten uit te voeren.

Het opknappen van de kinderdagopvang en voorzien van spelmateriaal

Samen met de gemeenschap van Dzoole-village zouden we het kinderdagopvang opknappen samen met de gemeenschap. Nu kregen we  januari 2015 een bericht dat er hevige regens en storm zijn geweest en dat het dak van de opvang er was afgewaaid en er grote beschadigingen waren (en in heel Malawi zijn veel huisjes vernield door de storm). We hebben toen besloten er geld heen te sturen en binnen een aantal weken stond er een prachtig opgeknapte dagopvang. De mensen van Dzoole-village zijn ontzettend voortvarend en ook erg blij met al deze ontwikkelingen. 

We zijn wekelijks op de hoogte gehouden van de vorderingen middels verslagen en foto’s. (Het geld voor deze reparatie is voor een groot deel bijeengebracht door de Scholtensschool in Wolvega). In de stukjes: ‘De regentijd slaat geen dorpje over’, ‘Na regen komt zonneschijn’ en ‘Dat wordt gevierd’, kunt u meer lezen over de uitvoering van de werkzaamheden. In 2016 wordt dat wat nog niet klaar is rondom de kinderdagopvang afgemaakt tijdens ons verblijf.

 Het opknappen van de schoolbibliotheek en vullen van de bibliotheek met boeken.

Inmiddels hebben wij speciale boeken gekocht, zoals kinderencyclopedieën, atlassen en Afrikaanse kinderboeken in het Engels. (Dit soort boeken zijn in Malawi niet verkrijgbaar. Er zijn nagenoeg geen boekenwinkels in het land).

Verder hebben we ism Read to Grow 1600 boeken ingezameld voor de schoolbibliotheek en met hulp van de Dokter Harrie van den Brekel stichting zijn de boeken verscheept. Deze zijn samen met medische- en schoolmaterialen in het voorjaar van 2015 op de plaats van bestemming aangekomen.  

De materialen worden daar door onze coördinator verdeeld. De boeken blijven in de dozen totdat wij er naartoe gaan in 2016. Samen met een aantal mensen van Dzoole-village gaan we  de boeken catalogiseren en in samenwerking een schoolbibliotheeksysteem opzetten. Verder wordt dan de bibliotheek opgeknapt.

Voor elk gezin in Dzoole-village een malarianet (hier betalen ze zelf ook een deel van).

Dit hebben we in andere dorpen ook al gedaan en we hebben er goede ervaringen mee (kijk voor meer informatie over het mosquitonet project bij ‘doorlopende projecten’). 

Steun dit project! Doneer op bankrekening NL31INGB0006030340 tnv Stichting HELP Malawi Nederland, Bussum o.v.v. H.E.L.P. Malawi Nederland.  Noteer bij Opmerking: Dzoole-village 

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*