Guardian Shelter

Admin/ september 13, 2015/ Guardian shelter

 In Malawi worden de patiënten verzorgd door familie, denk aan wassen, helpen bij eten, koken, kleren wassen ed. Dit houdt in dat er eigenlijk altijd, in ieder geval, 1 verzorger aanwezig is. Meestal doen de vrouwen dit en zijn ze met minstens 2 personen aanwezig. Er was in 2011 geen verblijf voor hen en koken en slapen deden zij onder de boom. Dit was zeker in het regenseizoen een probleem. De leden van de HCC (health centre committee) van de Nandumbokliniek en de werknemers van de kliniek, hebben daarom meerdere malen aangegeven dat ze heel graag een gebouwtje bij de kliniek zouden willen hebben waar de familie/ verzorgers van de patiënten kunnen slapen en koken. 

De Chiefs van verschillende dorpen hebben hun bijdrage verleent aan de kliniek door 20.000 stenen te bakken.


Tijdens de bouw hebben we te maken gehad met tegenvallers. Door de economische crisis, schieten prijzen omhoog en is m.n. transport zeer duur geworden. Door economische toestanden en door beslissingen van de president is er ook van verschillende producten weinig tot geen import meer waardoor we soms lang moesten wachten op bepaalde materialen. Ook was er geen water meer is bij de kliniek. Daarom hebben we 3 vrouwen aangenomen die continu water haalden bij de waterpomp.


Dankzij de werkers is het uiteindelijk gelukt de guardian shelter goed af te leveren.

Share this Post