Update: Mais actie

Admin/ januari 13, 2016/ Inzamelingsacties

Honger!

“In Malawi hebben momenteel 2.8 miljoen mensen voedselhulp nodig. Dit is 16% van de totale bevolking. Voor 50 kilo maïs is de verkoopprijs normaal ongeveer 8 euro. Momenteel ligt dit tussen de 14 en 16 euro.”  (Malawiaanse krant 18 januari 2016 en gegevens W.F.P.) 

Vandaag, 11 februari en bijna een maand later, ligt de prijs tussen de 20 en 22 euro.

Op 3 maart gaan 4 mensen, waaronder ondergetekende,  van de stichting ‘Help Malawi Nederland’ op eigen kosten naar Malawi om daar bij de school van het dorp Dzoole-village een bibliotheek in te richten. Ook wordt het gebouw van de Child-day-care verder opgeknapt en is het de bedoeling dat 700 families een Malarianet krijgen. We zitten dan midden in het gebied waar er momenteel een groot voedsel te kort is. Van daar deze nood oproep.

Om de meest  noodlijdende gezinnen en de Child-day-care in Dzoole-village te voorzien van Maïs hebben we 8000 euro nodig. Momenteel heeft het er een paar keer geregend en is er de hoop dat de boeren eind mei weer hun eigen eerste groente kunnen oogsten.

Help ons deze mensen helpen.

Stort uw bijdrage op; Rekeningnummer; NL31 INGB 0006030340 van stichting Help Malawi Nederland te Bussum. O.v.v. Maize.

We houden u op de hoogte 

Share this Post