Update: Child Day Care

Admin/ maart 13, 2016/ Communitiy centre

Het dagverblijf van Dzoole-village is/was een kale ruimte en kon wel een kleurtje gebruiken. 

Maurizio is er aan de slag gegaan en heeft op één van de binnenwanden een wandschildering met een Afrikaans landschap gemaakt.

In Nederland heeft hij allerlei afbeeldingen van dieren verzameld en dan vooral van de kunstenaar van Mordillo. In het kinderdagverblijf heeft hij al die afbeeldingen van Mordillo gecombineerd in het Afrikaanse landschap. Maurana (broer van Chikondi en Lemani)  is  schilder en heeft Maurizio elke dag geholpen af en toe samen met Faruk, een vriend. 

De kinderen vinden de tekening erg mooi!

De kinderdagopvang wordt elke werkdag druk bezocht door peuters. Elke dag zijn er wel 30 of meer peuters te vinden en in totaal maken er 280 kinderen gebruik van de dagopvang. De kinderen krijgen elke ochtend in de pauze een soort papje en toen we er waren speelden ze ook een aantal keer met speelmateriaal uit Nederland. In hoeverre het speelgoed elke dag gebruikt wordt (nu we er niet zijn) gaan we de komende tijd verder onderzoeken. Mocht er meer behoefte zijn aan speelmateriaal dan laten we door lokale houtbewerkers nog extra speelmateriaal maken.

Share this Post