Up-date: Bibliotheek Dzoole Village

Admin/ maart 13, 2016/ Bibliotheek Dzoole Village

De bibliotheek is zo goed als klaar wat betreft de inrichting. 
Komende week gaan we de leraren instrueren en vrijdag is er een officiele opening met de schooldirecteur en de chief.

Aanstaande donderdag zal het tweede gedeelte van de mais worden uitgedeeld. Dit is erg hard nodig in dit district.

We zouden graag veel uitgebreider en met foto’s informatie willen geven, maar helaas laat de techniek ons hier in de steek.
We proberen het van de week nogmaals.

Met veel groeten uit Malawi!

In de week van 14 maart is samen met de bibliotheekmedewerkers een structuur opgezet voor het gebruik van de bibliotheek: regels voor het lenen van boeken, regels voor hoe je met de boeken omgaat, tijdschema voor wie wanneer gebruik en is er een teach-the-teacher (cursusochtend) voor de leraren van de school geweest.

In die week is er ook nieuw glas in de ramen gezet en is er traliewerk voor de ramen gezet.

Vrijdagochtend 19 maart is de bibliotheek officieel geopend. Op deze ochtend waren de chiefs van het dorp aanwezig, de directeur, leerkrachten en veel leerlingen van de school.

De school is na een aantal toespraakjes officieel geopend door één van de chiefs en de directeur van de school. Het bordje ‘open’ is opgehangen door een leerling die die dag jarig was samen met Veronica.

In de laatste week zijn door Lydia en Anna-Maria de eerste groepjes kinderen opgehaald om met de bibliotheek kennis te maken. Lydia zal de komende tijd verder door ons worden begeleid via e-mail en telefonisch.

De inwoners van Dzoole-village zien de bibliotheek als een belangrijke aanwinst voor het dorp. Zoals de directeur zei: ‘de bibliotheek is als een huis vol kennis en ik hoop dat we er allemaal veel gebruik van gaan maken. Het is voor ons toegang tot een nieuwe wereld vol informatie’.

Share this Post