Mais Actie

Admin/ maart 17, 2016/ Inzamelingsacties

Op 17 maart is de tweede lading Maïs verdeeld. De dag van ons vertrek naar Malawi, hadden we op onze rekening gezien dat de actie bijna 8000 euro had opgeleverd. Genoeg dus om nog een keer voor 4000 euro Maïs te bestellen zodat de meeste noodlijdende families  25 of 50  kg. Maïs konden krijgen.                            

Dit keer waren we er zelf bij en konden met eigen ogen zien hoe schrijnend de nood is. Alle families die dit keer in aanmerking kwamen voor hulp zaten al te wachten toen de vrachtauto aankwam.  Natuurlijk werden wij toegesproken en bedankt voor onze steun. (foto 1) Ontroerend maar je voelde je ook ongemakkelijk omdat je wordt bedankt door mensen die honger lijden terwijl het voor ons zo gewoon is dat we een boterham op de plank hebben.

De chiefs, hulp chiefs  en leden van de dorps commissie haalden de zakken van de vrachtauto. Er waren weer lijsten gemaakt waarop de families stonden die deze keer maïs kregen. 

We zaten op een bankje in het maïsveld (maïs dat nu goed groeide) onder de boom ( ongeveer 30 graden C.) toe te kijken hoe goed georganiseerd alle maïs werd verdeeld.

Soms 25 kg, soms 50 kg. Als de naam werd afgeroepen kwamen ze naar voren om hun maïs op te halen. Vrouwen en mannen hielpen elkaar. De Maïs werd, al dragend op het hoofd, meegenomen. Zowel de 25 als de 50 kg.

Wat ons ook erg heeft aangegrepen was het zien van de kinderen die na de tijd alle maïs korreltjes van de grond opzochten en in hun versleten shirt verzamelden.

Ondanks alle ellende die er achter schuil gaat hadden we toch een goed gevoel over het feit dat we in ieder geval 300 families hebben kunnen helpen deze zware tijd door te komen.

En………….dit allemaal dankzij de gulle giften van een aantal van jullie. Namens de 300 families in Dzoole-village heel hartelijk bedankt.

Uiteindelijk heeft de actie 8700 euro opgebracht. Een geweldig bedrag.

Share this Post