Update: Scholarships/ studiebeurzen maart 2016

Admin/ maart 21, 2016/ Scholarships/ 0 comments

Bezoek studenten.

Tijdens ons verblijf in Dzoole-village heb ik samen met Anita, Anna-maria en Maurizio de meeste studenten bezocht die wij sponsoren in het voortgezet onderwijs en de 2 Dove jongens.

Het voortgezet onderwijs duurt 4 jaar in Malawi. De basisschool is voor alle kinderen gratis en aan het eind van groep 8 moeten alle kinderen examen doen. Alleen als je ‘goed’ scoort word je geselecteerd voor het voortgezet onderwijs. Hier moet je wel schoolgeld betalen. Als je heel hoog scoort mag je naar een betere voortgezet onderwijs school. Dit houdt ook in dat die school duurder is. Er zijn ook ‘boardingschools’. Deze zijn vooral voor meisjes. Ook zijn er privé scholen. Daar kun je altijd naar toe, als je maar genoeg betaald.

De kinderen die wij sponsoren zijn geselecteerd voor een bepaalde voortgezet onderwijs school maar hun ouders/verzorgens kunnen het schoolgeld niet betalen. Momenteel sponsoren we 3 studenten in hun laatste jaar, 14 studenten in hun derde jaar, 3 studenten in hun tweede jaar en 2 dove kinderen die dankzij onze sponsoring naar een speciale boarding school kunnen.

Ik had alle sponsoren gevraagd om een foto met een beetje tekst aan mij te geven, wetend hoe leuk deze kinderen het vinden om iets van hun sponsor te zien/te horen. Het bezoeken van deze studenten was voor mij ‘een feestje’. Op dat moment weet en voel  je weer heel duidelijk waar je het voor doet. De foto’s  spreken voor zich.

Esnart en Martin, 2  studenten in het vierde jaar. Zitten in Tsogolo (1 van de betere voortgezet onderwijs scholen) op school.    

Jannet zit ook in het vierde jaar op 1 van de beste scholen van Malawi. Ze is de nummer 7 beste van de 149 studenten die daar in het vierde jaar zitten. Alle 3 ken ik al sinds 2009 van Nanthomba en heb ik ook in 2012 bezocht.    

Madzenje secondary school. Hier zitten 4 meisjes in het derde jaar, die worden gesponsord door de Soroptimisten club ‘de Eemsmond’.    

Justina die op een betere voortgezet onderwijs school zit en ook wordt gesponsord door de Soroptimisten.    

Hier zitten 6 studenten van ons. 3 in het tweede jaar en 3 in het derde jaar.    

De zeven studenten in het derde jaar, blij met hun post van hun sponsor, op Namalomba secondary school.    

Mphatso    

Maxwell . Beide dove jongens. Zij waren thuis omdat ze 
14 dagen ‘Paas vakantie’ hadden.    

De dovenschool waar Mphatso op zit.    

Slaapzaal dovenschool

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*