Update: Mosquitonet project april 2016

Admin/ april 21, 2016/ Mosquitonet project 

“Alle families in Dzoole-village hebben een malarianet gekregen. 

Eén van de drie projecten die we wilden realiseren was ieder gezin in Dzoole-village van een malarianet voorzien. Dit hadden we ook al gedaan in 2012 en 2013 in de 28 dorpen rond de Nandumbo kliniek.

We hadden genoeg geld binnen om iedere familie die woont, in het gebied waar Dzoole-village ligt,  van een malarianet te voorzien.

We waren dan ook zeer verbaasd toen we na 3 dagen hoorden dat alle families op woensdag 9 maart een malarianet konden op halen op het veld voor het huis van de chief.

Het bleek dat alle families in het  Ntcheu district ( hierin ligt ook dzoole-village) 1  malaria net kregen van een Amerikaanse organisatie.

Voor ons een ‘meevaller’ want nu kunnen we het gereserveerde geld voor de malarianetten gebruiken voor andere hulpbehoevende zaken.

Hierbij denken we aan:

*Woordenboeken; Engels /Chichewa en Chichewa/Engels. Chichewa is de taal in Malawi. Op de hele school,   waar 1000 kinderen op zitten, zijn nu in totaal 3 woordenboeken aanwezig. Dit terwijl de kinderen vanaf groep 1 al engels leren.

*Boeken in het Chichewa;  In de bibliotheek staan ongeveer 10 boeken in het Chichewa. Het zou geweldig zijn als er voor alle leeftijden een aantal boeken zijn in het Chichewa.

*Scholarships; We kunnen meer kinderen een scholarship geven voor het voortgezet onderwijs.

We weten dat de kinderen van de Zevensprong uit Emmeloord speciaal een project hebben gedaan voor malarianetten. Ook zijn er sponsoren die specifiek voor dit project hebben gekozen. We hopen dat jullie, net als wij, blij zijn dat alle families een malarianet hebben en erop vertrouwen dat we jullie geld goed gebruiken voor de andere projecten. 

Share this Post