Herbeplanting en fruitbomen

Admin/ oktober 13, 2016/ Herbeplanting en fruitbomen

Samen met de commissie voor ontwikkeling (CBO) van Dzoole village hebben we beslotenom het dorp te blijven ondersteunen als het gaat om onderwijs. 

Het project voor Herbebossing en landbehoud zien wij als belangrijk project als het gaatom het onderwijzen van de inwoners van Dzoole.

Het is een nieuw project waarbij een boomkwekerij is opgezet. Daar zijn meer dan 20.000 boompjes in buisjes geplant met als doel deze, als ze groter zijn, te gebruiken om landerosie tegen te gaan, om (regen)water te reguleren, maar ook om als brandhout te gebruiken.Verder zijn er een aantal fruitbomen geplant. 

Het dorp heeft om samenwerking gevraagd aan het Departement van herbebossing van Ntcheu district. Experts van het Departement komen nu om de inwoners te trainen hoe ze te werk moeten gaan. De leidinggevende komt twee keer per week om te kijken hoe het gaat.

Kosten; €500 euro

Financieel gerealiseerd.

Share this Post