Up-date: Bibliotheek Dzoole Village

Admin/ januari 13, 2017/ Bibliotheek Dzoole Village

Langzaam aan beginnen de leraren samen met de bibliotheekmedewerkers een vorm te vinden voor het gebruik van de bibliotheek. Sinds er boeken in de eigen taal (Chichewa) zijn aangeschaft, is er onder leerkrachten meer betrokkenheid ontstaan en begint er zich een leescultuur te ontwikkelen. De kinderen beleven erg veel plezier aan het lezen in de bibliotheek.

Helaas is het dak van de bibliotheek door hevige regenval in de afgelopen weken erg beschadigd. De boeken zijn in veiligheid gebracht in het kantoor van de schooldirecteur. De leraren nemen voorlopig de boeken mee de klas in om daar met de kinderen te lezen. Op dit moment worden kosten beraamd voor een nieuw dak.

Hier worden nog sponsoren voor gezocht!

In memoriam

Tijdens onze vliegreis op 23 maart 2016 terug naar Nederland zijn twee jonge, lieve en betrokken bibliotheekmedewerkers omgekomen tijdens een noodlottig motorongeluk. Veronica was op slag dood en Isaac is later die dag overleden in het Zomba hospital. Wij zijn enorm verdrietig dat dit is gebeurd.

Zij laten beide een gezin met kinderen achter. De kinderen van de school zijn erg verdrietig en Lydia blijft alleen achter als bibliotheekmedewerker. Naast goede collega’s waren Isaac en Veronica voor haar een soort broer en zus in Dzoole-village. We wensen de familie van Isaac en Veronica, Lydia en de gehele school veel sterkte toe.    

Share this Post