Up-date: Project Under-five-shelter

Admin/ mei 13, 2017/ Under-five-shelter

6 Mei 2017 was een erg goede dag voor de mensen van Dzoole Village. Dit omdat op deze dag de lang verwachte Under-Five Shelter, welke gebouwd is met de hulp van Help Malawi Nederland, officieel geopend is.

Er was een groot feest in het dorp. De ministers en overheidsambtenaren van het ministerie van volksgezondheid, bosbouw, onderwijs en landbouw waren ook aanwezig. Dzoole Under-five Shelter is nu al het centrum voor vele gezondheid gerelateerde zaken, dit naast de under-five kliniek. 

Vrouwen komen naar de shelter om te leren over voeding, maar ook over hygiene en de gezondheid van kinderen.  Zo hebben ze bijvoorbeeld geleerd om zoete aardappelsap en voedzame sojakoek te maken. Tijdens de opening is ook aandacht besteed aan de problemen op het gebied van gezinsplanning, ziektecontrole, milieubeheer en –onderwijs. Chikondi Butawo (vertegenwoordiger van Ntcheu District) en Lemani Ngaiyaye (die op deze dag onze stichting Help Malawi Nederland heeft vertegenwoordigd) hebben het lint doorgeknipt en hiermee de Under-five Shelter officieel geopend! 

Kijk hier voor filmpjes van de opening:

H.E.L.P. Malawi Nederland – Opening Under-Five Shelter 1

H.E.L.P. Malawi Nederland – Opening Under-Five Shelter 2

H.E.L.P. Malawi Nederland – Opening Under-Five Shelter 3

Share this Post