Update: Scholarships/ studiebeurzen juni 2017

Admin/ juni 21, 2017/ Scholarships

Het is ons gelukt………………

Dankzij de giften van eenmalige sponsoren en door een paar kleine acties van onze kant, is het ons zo goed als zeker gelukt om de 19 studenten tot en met hun vierde jaar te ondersteunen door het betalen van hun schoolgeld.

Hier zijn we heel blij mee. Wel moeten we er bij vertellen dat de schoolgelden eigenlijk elk jaar veranderen. We hopen dus dat deze niet in 1x heel erg gaan stijgen. Maar goed, zoals het er nu voorstaat zijn deze 19 studenten verzekerd van een scholarship voor 4 jaar.

Alle studenten die in het vierde jaar van het voortgezet onderwijs zitten, hebben deze maand examen gedaan. Deze examens duren een week en de uitslag wordt in September/Oktober verwacht. Van ons waren dit 9 studenten op de Nanthombaschool en 4 studenten in Dzoole-village. Eigenlijk gaan we er van uit dat ze allemaal wel slagen gezien hun prestaties de afgelopen 4 jaar.

Zij (en natuurlijk wij met hen) hopen, dat ze hun examen zo goed hebben gemaakt, dat ze naar de universiteit kunnen en ze in aanmerking komen voor een studiebeurs van de regering. Zijn ze wel geslaagd maar krijgen ze geen studiebeurs dan hebben ze een grotere kans om werk te vinden aangezien ze een voortgezet onderwijs diploma op zak hebben.

En……

Het schooljaar 2017-2018 komt eraan. Ook nu hebben op beide scholen weer kinderen in groep 8 examen gedaan, met de hoop om geselecteerd te worden en een scholarship van ons te krijgen. Dit kan alleen met uw hulp.

Gelukkig hebben we een paar mensen bereid gevonden om de komende 4 jaar een kind te steunen. Ook een aantal sponsoren waarvan de student nu eindexamen heeft gedaan, willen wel weer een nieuwe student voor 4 jaar steunen. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee.

Maar…………. .Hoe meer mensen ons steunen, hoe meer kinderen er naar het voortgezet onderwijs kunnen. Wilt U ons helpen om deze kinderen en hun families een menswaardige toekomst te geven??????

U kunt dit doen door nu een gift over te maken op; Stichting HELP Malawi Nederland. Bankrekening nummer: NL 31 INGB 0006030340

U kunt dit ook doen door het kopen van hout. Prima hout, gezaagd en gekloofd. Het is geschikt voor zowel uw binnen als buiten haard. Prijs €60,- per kuub. Voor meer info en om te bestellen kunt u bellen met; Jacques Lenis Telefoon; 0561-612533 

Share this Post