Update: Herbeplanting en fruitbomen

Admin/ oktober 13, 2017/ Herbeplanting en fruitbomen

Het project herbebossing blijkt een groot succes te zijn geworden. Eind 2016 is het dorp met dit project gestart en zijn de eerste bomen geplant. Er is veel van die eerste ronde geleerd. Het afgelopen half jaar zijn er ontzettend veel (fruit)boompjes geplant.

Dzoole-village heeft een expert gezocht om de mensen te leren hoe fruitbomen (bijvoorbeeld mango bomen) geënt moeten worden. Geënte bomen groeien snel en geven eerder vruchten.

Voor de gemeenschap van Dzoole is dit een belangrijk project, omdat kinderen door het eten van fruit minder ondervoed en mentaal gezonder zullen zijn. Dit betekent meer geconcentreerd op school verschijnen en meer energie hebben om zich voor de gemeenschap in te zetten. Ook houden de bomen de wind en erosie tegen. De commissie van Dzoole village heeft dan ook aangegeven dat ze graag door willen gaan met dit herbebossing project. 

Als stichting hebben we besloten om aan dit verzoek te voldoen en gaan dus door met het financieren van nieuwe bomen.

Share this Post