Update: Scholarships/ studiebeurzen september 2018

Admin/ september 21, 2018/ Scholarships

Op 10 September is het nieuwe schooljaar weer begonnen. Het is ons gelukt om dit jaar 18 nieuwe sponsoren te vinden voor studenten die in form 1 beginnen.

Dit schreef Juve, onze contact persoon van H.E.L.P. Malawi Chidren. “The results for the standard 8 examinations are out. The Government has done such a wonderful thing this time to release the names of those successful in good time. We have 22 students from Nanthomba that have been selected to Secondary School. Hiervan sponsoren wij 8 studenten. De andere 14  studenten worden gesponsord door H.E.L.P. Malawi Children.

Onze studenten die op Madzanje secondary school zitten (1 van de 12 voortgezet onderwijs scholen).

In Dzoole-village zijn 31 studenten geselecteerd. Onze stichting is hier de enige organisatie die financiële hulp/ondersteuning biedt bij scholarships/andere projecten. We hebben hier 10 sponsoren voor gevonden. Lemani schreef hier o.a. over;  “To answer how many were selected at Dzoole Primary School. 31 students were selected (16 boys and 15 girls). Due to limited resources we only selected 10 of the most needy among the needy to get the scholarship this year. I know most of them will drop out and some parents will severely struggle to find fees for their children, but there’s nothing I can do at the moment to help them. I already told them. After this week, I will be able to see who is still going to school and who is not going. Second term is the most difficult term most students dropout because most parents do not have means to get money. All the food they depend on to sell and get some money becomes inadequate and they have nothing to sell”. Bovenstaande geldt dus voor de meeste van de 21 studenten die we geen scholarship kunnen aanbieden. Aangezien wij persoonlijk hebben gezien en ervaren wat het verschil is tussen wel/niet een scholarship, vinden we dit heel triest om te lezen. Als stichting zullen we er dan ook alles aan doen om elke keer weer nieuwe sponsoren te vinden.

Huidige gegevens scholarships:

Dit jaar sponsoren we 38 studenten die afkomstig zijn van Dzoole Primary school en 29 studenten die afkomstig zijn van de Nanthomba school. Deze studenten zitten op 12 verschillende voortgezet onderwijs scholen. De 2 dove jongens zijn afkomstig van de Nanthomba school en zitten op 2 verschillende scholen voor dove kinderen.  In totaal hebben nu 91 studenten, met succes hun secondary school afgerond. Zie ook bovenstaand stukje “En dan krijg je een blij gevoel vanbinnen”

Steun dit project!

1 student voor 1 jaar kost +/- €150,-
1 doof jongetje voor 1 jaar kost +/- €320,-
Doneer op bankrekening NL31INGB0006030340 tnv Stichting HELP Malawi Nederland, Bussum
o.v.v. Studiebeurs

Share this Post