Tien jaar scholarships

Admin/ november 8, 2019/ Projecten, Scholarships

Het is nu 10 jaar geleden dat de eerste studenten een scholarship kregen.

In deze 10 jaar hebben in totaal  181 jongeren een scholarship gehad. Hiervan hebben nu 93 studenten, met succes, hun secondary school afgerond. Dit schooljaar sponsoren we 47 studenten die afkomstig zijn van Dzoole Primary school en 41 studenten afkomstig van de Nanthomba school in het Balaka district. Onze studenten gaan naar 12 verschillende voortgezet onderwijs scholen.  Naar welke voortgezet onderwijs school zij gaan wordt bepaald door de uitslag van hun examen in groep 8 van de basisschool. Heb je een hoge score dan wordt je geselecteerd voor een betere voortgezet onderwijs school dan wanneer je laag scoort.

Op de foto’s  studenten van 2 verschillende voortgezet onderwijs scholen. 

Hier ziet u een powerpoint over Esnart en Martin. Zij waren in 2009 twee van de eerste 19 jongeren die een scholarships kregen. Nu, 0ktober 2019, werkt Esnart in de Nandumbo kliniek en betaald de fees van haar zusje in het voortgezet onderwijs.  Martin is onderwijzer en heeft al een nieuw huis laten bouwen voor zijn moeder+familie. 

Share this Post