Update Fruitbomen, groentes en herbeplanting – Maart 2020

Bestuur/ april 16, 2020/ Herbeplanting en fruitbomen, Nieuws

In maart 2020 ben ik, Louise, weer in Dzoole-village, Malawi. En zie hier….

Nu na 4 jaar blijkt dit project nog goed te werken. Door het hele dorp zie je bomen als verfraaiing, (foto 2 en 3), er worden heggetjes aangeplant (foto 4)  en bij verschillende hutjes zie je fruitbomen.(foto 1). In de kweektuin groeit en bloeit van alles.(foto 5). De tuin is geheel zelf voorzienend.

Dat gene wat opgekweekt wordt wordt verdeeld. Een klein percentage van de winst gaat naar een ‘tuincommissie’. Van dit geld kopen zij dan o.a. tuingereedschap en nieuwe opkweek hoesjes gekocht.(foto 6 en 7). 

Ook de school profiteert ervan. De kinderen leren hoe ze verschillende groentes kunnen kweken (foto 8). Deze mogen ze dan mee naar huis nemen.

Heel fijn om te zien dat datgene wat je ooit hebt opgezet zo wordt opgepakt.

Share this Post