Update augustus 2020

Bestuur/ augustus 25, 2020/ Communitiy centre, Meerjarenprojecten

Zoals U bij de Update van maart 2020 hebt kunnen lezen was de community centre klaar voor de opening. Helaas door het coronavirus kon dit niet doorgaan en werd het centrum gesloten. De scholen werden eind maart ook gesloten en de studenten van de secondary school wilden ontzettend graag gebruik maken van de bibliotheek in het centrum. Thuis hebben zij geen boeken, geen elektriciteit, geen internet, geen computer. De bibliotheek in het centrum is voor hen de enige plek waar ze aan zelf studie kunnen doen. In mei is besloten het centrum voor deze studenten te openen. Dit met in achtneming van de coronamaatregelen.

De studenten krijgen voorlichting over het virus. Tevens is er de gelegenheid om met elkaar in discussie te gaan bv. over de verkiezingen en de nieuw gekozen president Lazarus Chakwera.

Op 5 september gaan de scholen weer open voor de studenten die in het eindexamen jaar zitten. Hierna kunnen de overige studenten ook weer naar school. Zie: http://helpmalawi-nederland.nl/index.php/2020/08/23/organisatie-schooljaar-2020-2021/  De community centre blijft open met de huidige maatregelen en zolang de regering niet met andere verordeningen komt.

Share this Post