10-11-2020 Examenfraude bij examens voortgezet onderwijs

Bestuur/ november 10, 2020/ Nieuws

Afgelopen week kregen we het volgende bericht: MSCE LEKKAGE.

 De regering heeft de MSCE-examens van dit jaar geannuleerd. Dat maakte minister van Onderwijs Agness NyaLonje bekend in Lilongwe waar ze journalisten aanspreekt. Volgens NyaLonje zal het examen vanaf 9 maart 2021 worden hernomen, een ontwikkeling die volgens haar de overheid 4,5 miljard euro zal kosten. De annulering volgt op het uitlekken van verschillende papieren voor de MSCE-examens van dit jaar.

Dit houdt dus in dat alle studenten die eind oktober, begin november hun eindexamen secondary school hebben gedaan, dit over moeten doen. De nieuwe president heeft iedereen die verantwoordelijk is op het matje geroepen. Hij heeft toegezegd dat uiterlijk januari de examen opnieuw kunnen worden gemaakt.

Het blijkt dat 3 leraren en een onbekend aantal studenten via sociaal media gegevens over verschillende examens hebben verspreid. Alle studenten moeten nu alles overdoen omdat ze niet precies weten welke examens hebben gelekt. Hierbij komt nog eens dat de meeste studenten, waaronder die van ons, helemaal geen telefoon/WhattApp enz. hebben. Triest. Er wordt nu gestreden over wie dit alles moet betalen en waarschijnlijk wordt er weer een bijdrage gevraagd van de studenten, iets wat de meeste ouders/verzorgers helemaal niet kunnen betalen. Zeker niet in deze tijd van Corona waarin ze gewoon geen inkomsten hebben.

Wil je het laatste nieuws hierover lezen ga dan naar:https://www.nyasatimes.com/nankhumwa-calls-for-commission-of-inquiry-on-malawi-exam-fraud/ 

Share this Post