Up-date: bibliotheek Augustus 2021.

Bestuur/ augustus 10, 2021/ Bibliotheek Dzoole Village

We zijn blij dat we kunnen melden dat het goed gaat met de activiteiten in de bibliotheek.

Vanwege corona is de school verschillende keren een aantal weken dicht geweest. Dit heeft o.a. tot gevolg dat het schooljaar nu van januari tot en met december loopt.

Afgelopen jaar heeft Sophex, de onderwijzer die de bibliotheek beheert, een andere laptop gekregen. De oude kon niet meer worden gerepareerd. Ook hebben alle onderwijzers huizen zonnecollectoren gekregen ( klik hier ).
We hebben voor Sophex een dongel aangeschaft. Hij kan nu thuis op zijn laptop werken en met Anna-Maria, zijn contactpersoon van onze stichting, mailen. Sophex is heel blij met de elektriciteit en de laptop.

In zijn laatste mail aan Anna-Maria schrijft hij:
‘Due to the pandemic of COVID 19, learners are not allowed to read books in library instead they are allowed to read the books while in their respective classes.’
The books are taken from and into the library by two group leaders;  two from each class following all covid19 preventive measures. The books are carried in the baskets which were provided in 2020 by HELP Malawi Nederland. Once the books are brought into the classrooms learners pick them at a time and start reading silently. With this strategy almost all learners have a chance to use the library.


Most learners, especially those from upper classes, enjoy reading. However learners from the lower classes such as standard 1-2 find it difficult to understand English Language but they get assistance from me as a librarian and my friend and other teachers in the course of reading.
The library is kept open from Monday to Friday in the morning until afternoon because each class timetable has a library period within those days.

Ook hebben we van Sophex begrepen dat de library vaak nog open is tot dat het donker wordt. De kinderen kunnen dan een boek pakken en dit buiten gaan lezen.

Voor ons als stichting is het fijn om te weten en te zien dat de bibliotheek functioneert en de kinderen nu boeken kunnen lezen.

Share this Post