Twee nieuwe accu’s voor de zonnecollectoren

Bestuur/ januari 26, 2022/ Communitiy centre

Een paar weken geleden kregen we te horen dat de beide acc’s van de zonnecollectoren niet meer werken. Dit houdt in dat er overdag, als de zon schijnt, wel stroom is maar ’s avonds niet. De studenten kunnen nu dus amper gebruik maken van het community centre omdat ze overdag naar school gaan.

Lemani krijgt, van diegene die iets kan missen en gebruikt maakt van de stroom, elke maand een klein bedrag voor onderhoud van de zonnecollectoren. Er was bijna € 100 aan opgebouwd vermogen. Twee nieuwe accu’s kosten bijna € 700.

Het is natuurlijk heel begrijpelijk dat als je amper geld hebt om eten te kopen, je niet in staat bent om iets bij te dragen voor de zonnecollectoren. Wel zijn wij van mening dat iedereen gebruik moet kunnen maken van deze voorziening.

Als stichting is ons hoofddoel zoveel mogelijk studenten de kans geven om 4 jaar voortgezet onderwijs te volgen. Tevens willen we randvoorwaarden scheppen om dit zo optimaal mogelijk te maken. Dit houdt o.a. in, de bibliotheek in de school en het community centre onderhouden en dus ook ervoor zorgen dat hiervan optimaal gebruik kan worden gemaakt. Hiervoor is elektriciteit nodig.

Door een extra gift was het mogelijk om 2 nieuwe accu’s aan te schaffen. Vorige week zijn ze aangekomen en geïnstalleerd

Deze week was er voor het eerst weer zon (het is nu het regenseizoen in Malawi) en de zonnecollectoren werken weer prima. Dit schreef Lemani o.a.

Yes, the solar power has worked again. We are meeting next week to map a plan how the contributions for the solar power can be better. I have attached pictures of the youths in the library, happy again with the light and the power for the computers. 

We are very grateful for supporting us with these batteries again. The library and the computers are  a great resource for the youths. They have great interest to know it. With the power all is now possible again”.

Share this Post