Bibliotheek Community center

Bestuur/ april 27, 2023/ Communitiy centre


In 2020 is het community center geopend en hiermee ook de bibliotheek in gebruik genomen. Deze bibliotheek is bedoeld voor alle (oud)studenten en iedereen die daar iets wil lezen. De meeste boeken mogen niet mee naar huis worden genomen en dienen als naslagwerk. Ook zijn er 6 laptops beschikbaar. De studenten kunnen les krijgen in het gebruik hiervan en er zelf op werken. Sinds de opening is Lameck daar, als vrijwilliger, om alles in goede banen te leiden. En het is nu wel duidelijk dat hij dit prima doet. Bij aankomst in de bibliotheek zag alles er keurig uit. Lameck (←) zat daar met een brede glimlach, trots op ‘zijn’ bibliotheek.

Wat in andere ruimtes eigenlijk niet gebeurde, gebeurt hier wel. Lameck maakt alles schoon en houdt dit goed bij. (foto links) We hebben samen bekeken wat hij nodig had, zoals een aantal verbruiksmaterialen.  (foto midden en rechts)

extra
extra

extra

De kast met tussenschotjes


Verder nieuwe schoonmaakmaterialen, een encyclopedie (zie daarvoor hier), andere nieuwe boeken en tussen steuntjes voor 2 kasten (foto links onder). Om de tussenschotjes in de kasten te kunnen maken moesten eerst alle boeken eruit. (foto midden onder)   

extra
extra

Samen met Chikondi en Maulana (2 broers van Lemani) hebben we alle kasten weer netjes ingericht (foto →) Verder heeft. Lameck  een aantal nieuw gekochte boeken geplastificeerd. (foto onder rechts)

 

extra

extra


Wat we eigenlijk bij de meeste families doen en wat ook zeer op prijs wordt gesteld is bij hen op bezoek gaan. Deze keer ben ik, samen met Anna-Maria, ook bij Lameck op bezoek geweest. Wat ik helemaal niet wist, is dat hij is getrouwd en zijn vrouw in verwachting is. (foto →)

extra

extra

extra

extra

Lameck zijn enige inkomsten zijn het geld dat hij verdient door het rijden met een fietstaxi. Deze fietstaxi heeft hij samen met zijn broer. Momenteel ben ik in overleg met Lemani om te kijken of we Lameck een maandelijks bedrag kunnen geven voor alle uren die hij in de bibliotheek aanwezig is en daar dan zijn werk doet. Hij verdient het echt en heeft het zo hard nodig!         Wordt vervolgd.

Share this Post