Begeleiding van de bibliothecaris van de schoolbibliotheek in Dzoole

Annamaria Murtas/ april 24, 2023/ Bibliotheek Dzoole Village


Sinds een aantal jaren heeft de bibliotheek van de basisschool van Dzoole een andere bibliothecaris. Zijn naam is Sophex.  →

 

 

 

Tot onze reis van dit voorjaar had ik alleen contact via de mail met Sophex. Zo wisselen we ideeën uit over het reilen en zeilen in de bieb. In maart 2023 hebben we elkaar bij de bieb dan eindelijk ontmoet. Erg leuk elkaar in het echt te zien en te merken hoe blij Sophex is met de hulp die wordt geboden.

Labelen van boeken en kast

Samen zijn we alle boekenkasten nagelopen en op het eerste gezicht zagen de boekenkasten er netjes uit. Al snel merkten we dat Sophex de boeken beter zou kunnen ordenen, want veel boeken stonden op de verkeerde plek. Samen zijn we gaan schoonmaken, labelen en plastificeren en boeken gaan herindelen. Ook hebben kinderen ons geholpen met plastificeren.

 

 


Tussen de werkzaamheden door hebben we gesproken over hoe je kinderen en leraren kunt motiveren om te lezen en hoe je ze kunt helpen het juiste boek te kiezen. Sophex vindt het enorm interessant om hier mee aan de slag te gaan.

Louise, Sophex en Lemani hebben samen nieuwe boeken gekocht. Deze boeken zijn onder andere met het ingezamelde geld van de Mattheusschool in Joure gekocht.

 

 

We hebben de bieb ook een beetje opgefrist met nieuwe gordijnen en een leeshoekje, waarvoor nog een lange leestafel moet worden gemaakt.  →

Sophex gaat met veel enthousiasme door met het begeleiden van de kinderen. Hij blijft welkom voor het inwinnen van advies, dus we hebben het mailcontact weer opgepakt.

Geschreven door Anna-Maria
Bestuurslid Help Malawi Nederland
April 2023

Share this Post