Child-Day-care 1 en Child-Day-Care 2

Bestuur/ april 24, 2023/ Child-Day-Care

We hebben in Dzoole village 2 plaatsen waar kinderen van 1 tot 4 á 5 jaar in een groep worden opgevangen. De kinderen kunnen hier de hele week naar toe, worden begeleid door vrijwilligers en krijgen tussen de middag Nsima pap. Je kunt het vergelijken met onze peuterspeelzaal/kinder dag opvang. Het  doel van deze genoemde Chil-day-care’s is hetzelfde als de peuterspeelzaal bij ons. Tevens maakt een child-day-care het mogelijk dat de oudere kinderen uit het gezin gewoon naar school kunnen gaan en niet thuis hoeven te blijven om op hun zusjes/broertjes te passen.


Child-day-care 1.
heeft een eigen gebouwtje. Dit gebouwtje staat aan het begin van het dorp. Zowel in 2015 als 2019 is het gebouwtje getroffen door een zware storm. Deze storm bracht beide keren veel schade waaronder het dak dat werd weggeblazen. Beide keren hebben we, met behulp van sponsoren, het gebouwtje weer opgeknapt.

 

Child-Day-Care 2 , deze groep zit in het community center.
In 2020 was dit gebouw helemaal klaar.
Er zijn 3 ruimtes waar de Child-day-care gebruik van maakt.

 

Voor materialen voor beide Child-day-care’s hadden we geld gekregen van verschillende sponsoren. Hiervan is eind 2022 al spelmateriaal, tekenmateriaal, in Malawi gekocht   →

 
Ook hebben we ontwikkelingsmateriaal, puzzels en spelletjes meegenomen vanuit Nederland. Deze dingen zijn in Malawi niet te krijgen  We hebben met alle begeleidsters van beide Child-day-care’s samen gezeten en geprobeerd alles uit te leggen.

 

Het plan was dat Ankie en Els die maandag en dinsdag ook alles zouden spelen met de kinderen maar helaas ………….. bleek dat alle kinderen tot 17 april vrij waren. We zijn toen, samen met een aantal vrijwilligers alles schoon gaan maken.

Er is heel wat water getapt (in aangeschafte emmers) om alles schoon te maken.

Dit was een hele klus. We hebben, steeds uitgaande van wat de begeleidsters graag wilden, samen goed bekeken welke ‘hoeken’ we waar wilden maken en welke materialen we daar nog voor moesten kopen o.a. slaapmatjes en speelmatjes.  De laatste week kwamen alle bestelde materialen waaronder de kasten, tafeltjes en stoeltjes binnen, en kon ik samen met de begeleid(st)ers de hoeken inrichten. Zie hier onder een kleine impressie.

extra

extra

De dag voordat we vertrokken hadden we beide Child-Day- Care’s zo goed als mogelijk ingericht. Iedereen was heel blij met het resultaat. Natuurlijk stond er nog meer op het programma waar we helaas, door alle weersomstandigheden en de vakantie van de kinderen, niet aan toe zijn gekomen. Wie weet over twee jaar!!!

Share this Post