Brechje en Roelof in Malawi

Admin/ juni 13, 2011/ Roelof en Brechje in Malawi/ 0 comments

De maand augustus naderd snel en we zitten nog druk in onze voorbereiding op ons grote avontuur. Volg onze werkzaamheden en belevenissen vanaf augustus hier.

Begin augustus 2011 gaan Brechje Swart en Roelof Veldhuizen een jaar lang naar Malawi. Daar gaan ze vrijwillig ontwikkelingswerk verrichten in samenwerking met H.E.L.P. Malawi children. Brechje Swart, senior verpleegkundige in het VUmc, heeft hiervoor een tropencursus gedaan en gaat in het nieuw gebouwde gezondheidscentrum werken. Zij zal hier de dagelijkse gang van zaken op zich nemen, deze analyseren/ evalueren en waarnodig de huidige processen verbeteren.

Roelof Veldhuizen is L.O. docent op R.K. S.G. Thamen. Tevens is hij gediplomeerd schilder en is sergeant geweest bij de luchtmobiele brigade.  Roelof gaat zich bezig houden met onderwijs, “sport” en ondersteuning, Daarnaast zal hij ook betrokken zijn bij andere projecten zoals; land- en tuinbouw, permacultuur en het opknappen van schoolgebouwen en huizen.

De stichting heeft er voor gekozen om ontvangen donaties te besteden ten bate van de projecten. Alle persoonlijke gemaakte onkosten, zoals reis- en verblijfkosten e.d. worden door de individuele bestuursleden uit eigen middelen betaald. 

Brood is vrij duur in de dorpen en vaak niet vers doordat het vanuit de grote plaatsen moet komen. In een andere afgelegen dorp hebben we gezien dat een groep vrouwen een bakkerij runnen waarvan wij denken dat dit ook een goed idee is.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*