Vrijwilligerswerk

Admin/ september 13, 2010/ Roelof en Brechje in Malawi/ 0 comments

Begin augustus 2011 gaan Brechje Swart en Roelof Veldhuizen een jaar lang naar Malawi. Daar gaan ze vrijwillig ontwikkelingswerk verrichten in samenwerking met H.E.L.P. Malawi children.

Brechje, senior verpleegkundige in het VUmc, heeft hiervoor een tropencursus gedaan en gaat in het nieuw gebouwde gezondheidscentrum werken. Zij zal hier de dagelijkse gang van zaken op zich nemen, deze analyseren/ evalueren en waarnodig de huidige processen verbeteren.

Roelof is L.O. docent op R.K. S.G. Thamen. Tevens is hij gediplomeerd schilder en sergeant geweest bij de luchtmobiele brigade. Roelof gaat zich bezig houden met onderwijs, “sport” en ondersteuning, Daarnaast zal hij ook betrokken zijn bij andere projecten zoals; land- en tuinbouw, permacultuur(1) en het opknappen van schoolgebouwen en huizen.

De stichting heeft er voor gekozen om ontvangen donaties te besteden ten bate van de projecten. Alle persoonlijke gemaakte onkosten, zoals reis- en verblijfkosten e.d. worden door de individuele bestuursleden uit eigen middelen betaald.

(1) Het doel van permacultuur is samenwerking tussen de mens en de omliggende natuur gericht op een langetermijnoverleving van beide. 
Met  permacultuur ontwerpt men een functioneel systeem om  de mens heen met de sterkte en veerkracht van een ecosysteem

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*