Scholarhips/ studiebeurzen

Admin/ augustus 21, 2010/ Scholarships/ 0 comments

Sinds een aantal jaren is het basisonderwijs voor kinderen in Malawi gratis, op de examengelden na. Dit geldt echter niet voor het voortgezet onderwijs, dat 4 jaar duurt. Eén jaar voorgezet onderwijs kost gemiddeld 150 euro per kind. Dat betekent dat één kind voor 600 euro een goede basis heeft om in haar of zijn eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Elk jaar ronden gemotiveerde kinderen met goede resultaten de basisschool af, maar zijn vanwege geld gebrek niet in staat om het voortgezet onderwijs te volgen.

Met een bedrag van 600 euro kan dit voor 1 kind wel mogelijk worden gemaakt.
De stichting heeft hiervoor, samen met HELP Malawi Children een studiebeursproject opgezet. In samenwerking en overleg met Help Malawi Children, ouders/verzorgers en leerkrachten worden de studiebeurzen aan de leerlingen toegewezen. 

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*