Opsturen van kleding en materiaal

Admin/ augustus 21, 2011/ Inzamelingsacties/ 0 comments

n 2010-2011 hebben we dankzij individuele sponsoren, het Thamencollege, de mgr.Scholtensschool, het VU, Caritas, Apotheek ‘Het West’ in Wolvega, verschillende materialen kunnen geven aan de mensen in Malawi.

Zo hebben we heel wat mensen blij kunnen maken met ‘nieuwe’ kleren. De Nandumbo kliniek heeft nieuwe materialen gekregen en het personeel heeft een ‘uniform’ gekregen.

Er is school- en spelmateriaal gegaan naar de Nanthombaschool en naar de kinderdagopvang in Dzoolevillage. Roelof heeft een voetbalcompetitie opgezet met 9 dorpen. Allen hebben ballen gekregen en de bijbehorende scheidsrechters shirts. Ook de kinderen van de school in Dzoole-village hebben een sportshirt gekregen.

Gered gereedschap

 In 2010 heeft “Gered Gereedschap Wolvega” een aantal kisten met materialen gevuld voor de Nanthombaschool. Dit waren materialen voor de Afterschoolclasses. Kinderen van groep 6, 7 en 8 krijgen, na schooltijd, les in o.a. tuinieren, tin bewerken en naaien. 

Er zijn tuinmaterialen, gereedschappen en 13 naaimachines verzonden. Door deze gereedschappen en lessen, leren leerlingen vaardigheden die zij later kunnen gebruiken.Ook is er 1 naaimachine naar Dzoolevillage gegaan. Dit dorp heeft nu z’n eigen kleermaker. Het vervoer hiervan is betaald door de Serviceclub West-Stellingwerf!

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*