Update: Bore holes-gardens januari 2013

Admin/ januari 21, 2013/ Bore holes-gardens/ 0 comments

Toen Brechje en Roelof terug gingen naar Nederland hebben zij een persoon gevraagd om het bore holes-gardens project verder te begeleiden. Tijdens onze aanwezigheid heeft hij ons ook maanden geholpen bij het realiseren van de tuinen. We hadden afgesproken dat wij hem het eerste jaar zouden betalen voor z’n begeleiding en daarna verder zouden kijken hoe het ging.

Hij was kundig, betrokken en werkte goed mee met de betrokken dorpelingen. We hadden alle vertrouwen in hem. Helaas kregen we het bericht van Lemani dat hij met de noorderzon is vertrokken en met hem alle materialen van de verschillende tuinen. Een grote tegenvaller. Niet alleen voor ons maar zeker voor de dorpen waar we dit project mogelijk hebben gemaakt. We kunnen er niet goed bij hoe we ons zo in hem hebben kunnen vergissen. 

Eind 2013  waren er nog 3 bore holes-gardens die echt productief zijn. Die bij de kliniek en bij 2 dorpen. Op eigen kracht (en dat zijn vooral de vrouwen) hebben ze het gered. Dit is dan wel weer heel positief. Als we in 2016 naar Malawi gaan, gaan we ze zeker bezoeken en zien hoe het er dan bijstaat.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*