Update over de waterpomp

Admin/ januari 21, 2019/ Elektrische waterpomp met zonnecollector

En toen kregen we op het eind van vorig jaar het volgende bericht van Lemani:

“The dynamic constant water level assessment which we conducted confirmed that the borehole has adequate water. It gives 0.4litres of water per second. But it is very old to immerse a pump. It was drilled in 1999. It can work well only in the short run. The diameter of the casing pipe is smaller to yield more water sustainably. The water table in has gone down. The depth of the well is not deep enough for a sustainable solar water pumping system. According to the experts the solar pump system on this old borehole can work effectively for only a short period such as not more than one year and then efficiency can drop. The experts therefore, recommend for a new borehole specifically for solar water pumping with larger casing pipes. I am trying to get quotations from different borehole drillers for a new one”.

Het kwam er dus op neer dat de huidige waterpomp te oud is en niet diep genoeg gaat voor een elektrische waterpomp met zonnecollector.

We konden 3 dingen doen:
-Het hele project afblazen en het geld terugstorten naar o.a ‘Wilde Ganzen’ en ‘Bits for Kids’
-Doorgaan met de kans dat de nieuwe pomp met zonnecollector het over een jaar niet meer doet.
-Sponsoren zoeken voor nieuwe buizen en boren tot 60 meter diep.

De kosten voor het dieper boren en nieuwe pijpen zijn ongeveer €4500,00. Na overleg hebben we voor dit laatste gekozen en zijn op zoek gegaan naar sponsoren. Ook hebben we dit project ingediend bij Vastenactie waar we al een aanvraag hadden ingediend voor 4 andere projecten. Tot onze opluchting was Vastenactie bereid om onze aanvraag te honoreren. Dit komt erop neer dat we tijdens de vastenperiode, onder de vlag van Vastenactie Nederland, actie mogen voeren voor dit project. Het geld dat we hiervoor ophalen zal met 50% aangevuld worden door Vastenactie Nederland.(zie ook onder Ander nieuws/Vastenactie).

We zullen proberen met dit project zo spoedig mogelijk te starten ook al is de opbrengst van onze Vastenactie nog niet bekend. De kosten betalen we dan eerst uit onze reserves vertrouwend op een goede opbrengst van onze Vastenactie.

Hierbij een paar foto’s van hoe het er bij zo’n boring aan toe gaat.

Share this Post