Update 22 augustus: Corona virus en opening scholen.

Bestuur/ augustus 22, 2020/ Scholarships

Vandaag wordt er gemeld dat er in Malawi 5322 corona-gevallen en 166 sterfgevallen zijn. Nog steeds is er een stijgende lijn in de corona-gevallen die elke dag worden gemeld.

De nieuwe president heeft toch besloten om de scholen weer te laten beginnen op 5 september. Gelukkig is er niemand besmet (voor zover bekend) die wij kennen en waar we mee samen werken. Ook op de Nanthombaschool en Dzoole primary school is tot nu toe geen van de leerkrachten besmet. Beide scholen zijn dan ook van plan om op 5 september open te gaan.

Landelijk gaat dit als volgt:
In september gaan eerst alleen de kinderen die in standard 8  primary school (groep 8 basis onderwijs) en de studenten die in Form 4 secondary school (laatste jaar van het voortgezet onderwijs) zaten naar school. Zij krijgen dan de gelegenheid om hun examens te doen. Eind september gaan alle andere groepen van zowel primary school als secondary school weer naar school. Zij beginnen dan met de laatste term van het vorige schooljaar.

In Malawi heeft elke schooljaar 3 terms. Toen de scholen net zouden beginnen met de laatste term, werden de scholen gesloten i.v.m. Corona. In januari starten alle scholen met het nieuwe schooljaar. Dan is ook duidelijk welke kinderen van standard 8 zijn geselecteerd voor het voortgezet onderwijs. Ook, als het goed is, zijn dan de uitslagen bekend van de examens van de studenten die in September deze examens hebben gedaan.

Dit alles is natuurlijk wel onder voorbehoud.

Share this Post