Up-date 3: Ramp Dzoole village

Bestuur/ december 28, 2020/ Dzoole-village

Er is een start gemaakt met de hulp. De eerste € 800  zijn in de week voor kerstmis gebruikt voor de eerste voedselhulp en de reparatie van het huis waar de zonnecollectoren op staan. Dit hebben we samen met Lemani besloten omdat de zware regens in de avond aanhouden en we het toch belangrijk vinden dat de collectoren dit natuurgeweld overleven. Hierbij komt dat de dekens niet direct van levensbelang zijn omdat het daar ‘s nachts voorlopig nog warm is. De meest hulpbehoevende families hebben voor de eerste weken hun maismeel gekregen. Ook is er rekening gehouden met de gezinnen waar ze nu onderdak krijgen.

Dit schreef Lemani:
Almost a month now after stormy rains hit Ntcheu District rendering thousands of households homeless and hungry, Future4All Malawi could not afford to let them miss this year’s Christmas celebrations. With support from the royal people of the Netherlands through Help Malawi-Nederland, Future4All Malawi supported 22 families in Dzoole Village out of 46 with two -50 kilogram- bags of maize each. It was like a dream when they carried the bags of food home on their heads. Thank you all for your generous support.

We zijn nu een maand verder en tot nu is er in totaal € 3460 gedoneerd. De meeste sponsoring komt van particulieren. Twee kerken en 1 bedrijf hebben ook gesponsord. Zonder alle andere sponsoren te kort te willen doen was ik wel geraakt toen ik zag dat iemand het grootste deel van haar zorgbonus had gedoneerd met de woorden; “Ik heb het niet echt nodig”. Iedereen heel hartelijk dank voor jullie donatie.

Dit geld is in eerste instantie bedoeld voor de voedselhulp (in februari eventueel maart, afhankelijk van de oogst), dekens en voor de reparatie van de zwaarst getroffen huisjes. Het is nu aan Lemani en de chiefs om te beslissen welke verwoeste huisjes het eerst in aanmerking komen voor herbouw/reparatie.

En we hopen dat er nog meer donaties binnen komen zodat we alle families kunnen helpen.

Hierbij nog een paar foto’s van de mensen waar we het samen voor doen.

Het is ‘maar’ 1 dorp, het zijn ‘maar’ 46 gezinnen en een paar onderwijzers maar…………………….
Zij hebben onze hulp hard nodig.  Door uw gift geeft u de mensen in Malawi weer hoop.

Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland
o.v.v. storm
NL31 INGB 0006030340 t.n.v. Stichting HELP Malawi Nederland, Bussum.

Share this Post