Up-date 4: Ramp Dzoole village

Bestuur/ januari 14, 2021/ Dzoole-village

Zoals U heeft kunnen lezen hebben we tot nu toe € 3460 naar Malawi kunnen sturen. Hiervan is de eerste voedselhulp gerealiseerd. Ook zal deze voedselhulp nog nodig zijn in februari en maart.

Dit schreef Lemani: “In December 2020, we could provide 22 families with some food items and they will again receive more food by the end of this week. Families have planted their crops begin December and they expect to harvest in March-April 2021. This means that families will still require support for the next two months until they harvest their own”.

Hiervoor is een bedrag gereserveerd. Van het overige geld zijn dekens gekocht en een aantal materialen voor de reparatie van de een paar getroffen huisjes. Tot nu toe hebben we geld voor: Voedselhulp tot april ( ongeveer  € 1600) en de reparatie van het huis waar de zonnecollectoren opstaan (€ 200). Na overleg met de getroffen families wilden ze toch wel heel graag een deken. Kosten dekens (€ 350).  Deze week worden er materialen gekocht zodat er ook een start gemaakt kan worden met de reparatie van een paar verwoeste huisjes.

De laatste 2 weken is er nog eens € 650 gedoneerd. Hiervoor onze hartelijke dank. Dit geld gaat ook naar de wederopbouw van de huisjes. Het is alleen wel lastig voor de chiefs en Lemani om te beslissen wie er nu wel al hulp krijgt en wie niet. Om alle huisjes te kunnen repareren hebben we ongeveer nog € 3000 nodig. Als stichting zijn we nu ook bezig met het aanschrijven van organisaties en bedrijven. Wie weet!!

Uitdelen van de dekens  

Afgelopen week heeft Lemani aan de families dekens uitgedeeld. Een gezin slaapt vaak bij elkaar op de grond op een rieten mat. De deken is dan bedoeld voor hen samen.

Share this Post