Up-date storm ‘Ana’ en ‘Eunice’

Bestuur/ maart 10, 2022/ Nieuws

Op 1 februari heeft u alles kunnen lezen over de gevolgen van de storm ‘Ana’ die over Malawi raasde.
Zie: http://helpmalawi-nederland.nl/index.php/2022/02/01/storm-ana-1-februari-2022/
We zijn nu een dikke maand verder en ondertussen zijn er nog hevige regens geweest. Ook heeft de storm Eunice nog wat schade aangericht. Er is geen hulp meer geweest van het district of enige andere organisatie. De 53 families die dakloos zijn geworden leven nu bij familie of zijn ondergebracht in andere hutjes. We hebben in totaal € 850 binnen gekregen. Hiervoor onze hartelijke dank.

Na overleg met Lemani en de chiefs is besloten om van dit geld zoveel mogelijk dekens te kopen. Het kan er ’s nachts best koud zijn en dan hoeven de mensen met een deken tenminste geen kou te lijden. Het weer kan ook zomaar omslaan. Zo schijnt ’s morgens vroeg de zon ( zie foto’s) en een paar uur later komt de regen weer met bakken uit de hemel. Er zijn nog steeds vele uren van zware regenbuien en harde wind. Iedereen hoopt dat in april deze zware regens stoppen zodat ze samen aan het werk kunnen gaan om de verwoeste hutjes weer op te bouwen.

Share this Post