IKC St.Mattheüs in actie voor Malawi en Oekraïne

Bestuur/ maart 14, 2022/ Nieuws

Ook deze vastentijd is er weer een school en wel de Mattheüsschool in Joure,  die in actie komt om de kinderen in Dzoole-village te helpen.  Weken geleden waren we, samen met 2 leerkrachten met de voorbereidingen voor het project begonnen. Door de oorlog in de Oekraïne is besloten om niet alleen geld in te zamelen voor de kinderen in  Dzoole-village maar ook voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne.

Op maandag 7 maart is gestart met de opening van het project voor de hele school. Op dinsdag 8 en donderdag 10 maart zijn we in alle groepen geweest om het project meer toe te lichten en hebben met verschillende groepen de tentoonstelling bekeken. De kinderen zijn erg betrokken en enthousiast om aan de slag te gaan. Ze mogen zelf acties bedenken om geld te sparen.  Ook gaan ze op 23 maart een sponsorloop houden. Aan het einde van deze introductie week stond de thermometer al op € 430.

Op de voorpagina van de Joustercourant stond onderstaand artikel:

De kinderen van de IKC Sint Mattheüs in Joure komen in actie voor Oekraïne en de kinderen van een basisschool in Dzoole Village in Malawi. De onder- en middenbouw sparen voor Malawi voor speelgoed en boeken. De bovenbouw spaart voor schoolgeld voor kinderen om naar het voortgezet onderwijs te gaan. De kinderen mogen zelf acties bedenken om geld te sparen. Ze kunnen klusjes doen (heitje voor karweitje), lege flessen inzamelen. Met een ‘geldthermometer’ wordt de opbrengst bijgehouden; wekelijks wordt de tussenstand genoteerd op een grote meter in de centrale hal waar ook een tentoonstelling over Malawi te zien is. Op woensdag 23 maart wordt een sponsorloop gehouden. Op donderdag 31 maart wordt de eindopbrengst bekend gemaakt. De eindopbrengst zal eerlijk verdeeld worden over beide doelen.

 

Share this Post