Up-date storm “Ana en Eunice”

Bestuur/ april 10, 2022/ Nieuws

In maart hebben we nog een paar giften gekregen voor de slachtoffers van de storm. Zoals u weet zijn 53 families dakloos geworden en hebben eigenlijk niets meer. Een aantal van hen leeft nu ergens in het dorp in hutjes die leeg staan. 

Ook zijn er verschillende families die nu in de kookhut leven. Dit zijn kleine hutjes die naast het huis staan en waar altijd in wordt gekookt.

In de vorige up-date heeft u kunnen lezen dat alle families een deken hebben gekregen. Dankzij onze gulle gevers konden alle families een tweede deken krijgen, borden, koppen en een wasteiltje. Dit wasteiltje gebruiken ze om zich te wassen en de handen te wassen voor het eten. Hiervoor halen ze eerst water bij de pomp in grote teilen. Een tweede deken is zeer welkom. Het kan er ’s nachts koud zijn en met z’n allen onder 1 deken is gewoon niet mogelijk.
Lemani, onze contactpersoon in Malawi, schrijft over deze donatie het volgende:

Hello Louise, board and sponsors,

I hereby write to give an update of the relief donation you sent for storm affected households in our community. We managed to buy more blankets, plates, cups and small hand-washing basins for 53 families. On behalf of the community I am very much thankful for this timely and kind donation. Families who have received this donation are very happy and grateful. Actually, they did not expect to be assisted with these necessary items.

With greatest appreciation and warmest regards. Lemani 

Share this Post