IKC St.Mattheüs in actie voor Malawi en Oekraïne

Bestuur/ april 10, 2022/ Inzamelingsacties

Dit stond er in de krant ‘JouwJoure’

Op school werd de geldthermometer bijgehouden

“Donderdagmiddag 31 maart is de opbrengt van de Vastenactie 2022 in het bijzijn van genodigden bekend gemaakt. De leerlingen van IKC St. Mattheüs hebben de afgelopen weken op diverse manieren geld opgehaald voor het goede doel “Malawi”. Op het moment dat de actie van start zou gaan brak de oorlog uit in Oekraïne. De beslissing is toen gemaakt om de helft van het geld aan Oekraïne te doneren.
Met veel enthousiasme werden door de kinderen klusjes gedaan, werden flessen ingezameld en werd een sponsorloop gehouden. Tijdens deze sponsorloop konden door ouders en andere belangstellenden koffie/ thee, eigengemaakte baksels en spulletjes zoals “blije bijen ballen” gekocht worden. De opbrengst van dit alles heeft een totaalbedrag van € 11.006,68 opgeleverd! Zowel burgemeester Fred Veenstra (giro 555) als Annemaria en Louise (Help Malawi Nederland) hebben een cheque ontvangen met het mooie bedrag van € 5.503,34!  De St. Mattheüsschool bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie opbrengst voor de medewerking!”

En wij van HELP Malawi Nederland willen, namens de mensen in Dzoole-Village, alle kinderen en leerkrachten hartelijk bedanken voor hun inzet om dit project tot een succes te maken. Wat was iedereen enthousiast en betrokken! Er is van alles gebakken. Er zijn heel veel flessen opgehaald,  klusjes gedaan, armbandjes gemaakt enz. enz.

Nsima is het hoofdvoedsel in Malawi en wordt gemaakt van Mais. Dit hebben we samen met een paar kinderen gemaakt. Alle groepen mochten proeven.
Op 23 maart was de sponsorloop. Dit was een enorm succes.


Op 31 maart was de afsluiting en werd het eind bedrag bekend gemaakt. Van deze € 11006,68 was ongeveer € 8000 met de sponsorloop opgebracht.

Vooraf was in overleg met de kinderen en leerkrachten besloten dat groep 6 t/m 8 geld zou gaan inzamelen voor scholarships en groep 1 t/m 5 voor boeken en speelmateriaal. Samen hebben we besloten om het geld als volgt te verdelen. Van deze € 5503,34 krijgen vier jongeren een scholarship. Dit is voor 4 jaar € 2880,00.

Van het overige geld wordt de helft besteed aan (prenten)boeken in het Chichewa, de taal die ze in Malawi spreken. Zowel boeken voor de kinderdagopvang als voor de lagere school. De andere helft gaat naar speel- en leer materiaal voor de kinderdagopvang.   

Wij kijken terug op een zeer geslaagd project en dit dankzij de kinderen en leerkrachten van de St. Matthëusschool.

Zikomo kwambiri (hartelijk dank)

Share this Post