Up-date scholarships april 2023

Bestuur/ april 18, 2023/ Scholarships

Eind maart en begin april waren we weer in Malawi.
Vanwege corona was ons bezoek in 2020 abrupt afgebroken. Ondanks de gevolgen van de storm “Freddie”, de dagelijkse buien en de slechte soms onbegaanbare wegen, is het ons gelukt om alle studenten te zien en te spreken. Momenteel sponsoren we in totaal 54 studenten.

  • Op secondaryschool 50 studenten.
  • Op de universiteit 1 Student.
  • Op Technical college 2 studenten, waarvan 1 student doof is.
  • Op de basisschool  1 dove en 1 blinde jongen

Het was geweldig om een aantal weer te zien en om met de eerste en tweede jaars studenten kennis te maken. De meeste sponsoren hadden een brief voor de door hen gesponsorde student geschreven. Alle studenten hebben, dankzij een gift van het Scala college een paar nieuwe schoenen, polish en een borsteltje gekregen.

extra

extra

extra

extra

Alle studenten in secondaryschool hebben een brief aan hun sponsor terug geschreven. Dit deden de meeste zelfstandig en dan haalden we deze brieven een week later weer op of ze brachten de brief bij ons.

Er zijn ook 3 scholen in Nederland die 2 of 3 studenten sponsoren. Dit is de Mattheusschool in Joure de Mgr. Scholtensschool in Wolvega en het Scala college in  Alphen aan den Rijn. De studenten vonden het best lastig om daar een brief naar toe te sturen. Wij hebben ze hierbij geholpen.

extra

Maxwell (de dove jongen) en Binali (de blinde jongen) waren thuis. Beide scholen waren gesloten vanwege de storm Freddie. Ik heb hen samen met hun moeders gesproken op de Nanthombaschool, de basisschool waar we sinds 2009 contact mee hebben.

extra

We zijn op bezoek geweest bij Mphatso. Hij was ook thuis als gevolg van het noodweer dat er was geweest. Hij is doof en is toegelaten op het technical college. Hij heeft o.a. een tweedehands laptop, werkschoenen, werkkleding en materialen gekregen.

We hebben Ahmadu ontmoet in Lilongwe. Hij zit ook op het technical college. Momenteel loopt hij stage in Lilongwe. Hij wordt o.a. gesponsord door Els. Ze hebben beide genoten van deze kennismaking.

We zijn op bezoek geweest bij Russell, een student die op de universiteit zit. Hij was thuis omdat hij net examens heeft gedaan en nu wacht op de uitslag. (Russell is diegene met het grijze overhemd)
Met het oranje shirt is Shadrick. Hij is ook jaren door ons gesponsord en is nu afgestudeerd in Biomedical Engineering. Hij kan nu werk gaan zoeken, iets wat er voor hem momenteel niet is in Malawi. Hij geeft nu een paar uur les aan een college.

Het was weer goed om ze allemaal te zien en te spreken. Je weet nu ook beter wat er allemaal precies speelt en welke problemen deze jonge mensen en hun ouders/verzorgers moeten overbruggen om te kunnen leven.

Voor ons was het in ieder geval weer duidelijk waar we het, met behulp van alle sponsoren, voor doen. Deze ontmoetingen motiveren ons om met enthousiasme door te gaan, wetend hoeveel mensen je met deze hulp aan een beter bestaan helpt.

Share this Post