Onderhoud gebouwen

Bestuur/ juni 10, 2023/ Reis 2023

Community Center

In 2020 hebben we het community center in gebruik genomen. Een mooi gebouw die voor meerder doeleinden wordt gebruikt. In dit gebouw bevindt zich de bibliotheek voor onze studenten en Child-day-care 2. De jeugdclub komt hier wekelijks bijeen en ook vergaderen de chiefs hier als het slecht weer is.Ondanks dat het gebouw intensief wordt gebruikt en het 3 jaar oud is zag het  er van binnen nog aardig uit. Van buiten was het vooral nodig om onder beide overkappingen bij de ingangen te verven. Dit hebben we dan ook laten doen.

extra

extra

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is reis21-128x300.jpgOok was rondom het hele gebouw de onderrand erg vies door opspattend water. (foto links) Deze rand hebben we eerst goed schoongemaakt en hierna heeft de schilder er een strook van ongeveer 1 meter hoog op geverfd met speciale verf. (foto onder)

Voor volgend jaar gaan we geld sparen zodat we buitenom alles verder kunnen verven en voor 2025 om alles binnen te kunnen verven. Tegen die tijd maar eens zien om een goed meerjarenplan te maken voor het onderhoud van dit gebouw a.d.h.v. de ervaringen van de afgelopen jaren.

Child-day-care 1


We zijn erg geschrokken van de staat van het gebouw van Child-day-care 1. Dit gebouwtje staat aan het begin van het dorp. In 2015 en 2019 is tijdens een storm het dak eraf gewaaid en hebben we er een nieuw dak op laten zetten. In 2015 was het ook helemaal gerenoveerd en in 2019 zijn delen bijgewerkt en geschilderd. En nu, nu ziet het er zo uit.

extra

Van deze child-day-care maken gemiddeld 40 kinderen gebruik. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat dit gebouwtje goed wordt opgeknapt en dat hierna de mensen er zorg voor dragen? Hierover willen we nu in gesprek met de leid(st)ers van de child-day-care Lemani en de chief. Wordt vervolgd!

Share this Post