Schoolmaterialen naar Malawi

Admin/ juli 13, 2009/ Afgeronde projecten/ 0 comments

Op verzoek van de Stichting H.E.L.P. Malawi Children zijn in juli 2009 zes mensen onder leiding van Annamaria Murtas, waaronder drie leraren, naar Malawi gegaan om daar de kinderen en leraren van de Nanthomba school lessen te geven. 

Scholen, op het platte land, in Malawi hebben vaak schamele of zelfs geen gebouwen. Hebben ze wel een gebouw dan heeft deze te weinig lokalen en  zitten de leerlingen vaak op de grond in een gebouw met gaten in de muren voor daglicht.

Er zijn weinig tot geen schoolmaterialen zoals: boeken, schriften en schrijfgerei. Iedere leerling heeft met wat geluk 1 velletje papier, een potlood en gummetje. Hier moeten ze het hele jaar mee doen. Om materialen aan te kunnen schaffen en te vervoeren zijn indertijd vele inzamelingsacties gehouden.

Zowel de kinderen als hun leraren hebben gedurende twee weken kennis gemaakt met, voor hen meestal nieuwe materialen en hoe ze hiermee op verschillende manieren kunnen werken. Zij werkten hard, waren heel leergierig en konden geen genoeg krijgen van de creatieve materialen. In totaal zijn er 10-tallen dozen met lesmaterialen, papier en schriften, naar de Nanthomba Primaryschool verscheept.

De leerkrachten deden aan alle lessen enthousiast mee en kregen apart instructie over hoe zijzelf met deze materialen les kunnen geven. Wij – de zes mensen uit Nederland – hebben ons verbaasd over de leergierigheid, het doorzettingsvermogen, het zichtbare plezier en de enorme inzet van de kinderen. Elke leerling heeft voor thuis een set kleurpotloden met puntenslijper, gum en tekenschrift gekregen.

Na deze periode was het voor ons duidelijk dat hierop een vervolg moest komen.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*